« 30 menos un cuarto de hora | Main | Libertad »

September 20, 2006

Los 30 con humor

Qué coño! La mejor manera de superar la depre del cambio de década, un poco de humor. Leo en enoticies.com:

Una pel·lícula de Pilar Montoliu, Enigma Cervantes, qüestiona que l'obra de Miguel de Cervantes, El Quixot, "símbol del nacionalisme espanyol", fos escrita en català en la seva primera edició. La pel·lícula, que compta amb la participació de Televisió de Catalunya, SA, i el suport de l'Institut Català de les Indústries Culturals, planteja que Miguel de Cervantes es digués "Servent" de cognom i que estigués relacionat amb "Mallorca" i "el País Valencià". Segons s'explica en el film, "la censura" podia haver fet "desaparèixer la primera edició en català" d'El Quixot i hauria obligat Cervantes a escriure la segona en castellà.

Els participants en el film basen aquestes fonamentacions sobre l'origen català de la novel·la en el fet que "la primera edició desapareix" i en unes paraules de Cervantes on explica "que yo, siendo padre, me han convertido en padrastro". Per a Enigma Cervantes, a més a més, existeix una "tendència de catalanofília" en el treball de l'autor i "el públic a qui va adreçat El Quixot és independentista", ja que és un públic que busca "arguments contra la monarquia". En aquest sentit, la carta de presentació de la pel·lícula al·lega que "no és cap secret que la personalitat de William Shakespeare, el més important cultivador de les lletres angleses, sempre ha estat envoltada d'una àurea de misteri. ¿Però què passaria si es dubtés que la seva obra hagués estat escrita en el seu idioma, l'anglès? Això és el que es planteja en aquest documental sobre l'altre gran escriptor universal: Miguel de Cervantes, màxim representant de la literatura castellana".

Si no fuese por el detalle de que semejante gilipollez se paga con dinero de mis impuestos no paraba de reirme hasta los cuarenta. ¿Son así de imbéciles ellos o somos mucho más imbéciles nosotros por no entrar en RTVC con cuatro bates a buscar nuestra parte del pastel?

Posted by antonio at September 20, 2006 10:05 PM

Comments